Anulat // Shot sau Comedia relațiilor

Spectacol recomandat persoanelor cu vârsta peste 16 ani
luni, 29-10-2018, 20:00

De: După autori americani contemporani

Regia: Direcția scenică: Andreea Bibiri; Orientarea scenică: Carmen Coțofană

Cu: Andreea Bibiri, Andreea Mateiu, Andrei Mateiu, Rolando Matsangos

În acest moment nu se mai pot cumpăra bilete pentru acest spectacol.

“Când stai într-un bar, de multe ori ai senzația că la mesele vecine se poartă conversații incitante sau măcar mai interesante decât cea la care participi tu… ”Shot” cuprinde 6 piese scurte concepute special pentru a fi jucate într-un bar. Schițele vorbesc despre femei, despre bărbați și despre relațiile dintre ei…

Cu patru actori bine racordați la fiecare personaj, spectacolul se încheagă frumos, schimbă perspectivele, răstoarnă situațiile și așteptările… Trecerile dintr-o piesă în alta sunt rapide, actorii schimbă un personaj odată cu pantofii sau cămașa…” (Oana Stoica – “Dilema Veche”)

”4 actori își împart 17 roluri timp de o oră și jumătate. Succesiunile sunt rapide de la un personaj la altul, uneori chiar la vedere. Andreea Bibiri (într-o altă distribuție: Florina Gleznea) pățește cu atenție pe muchia subțire dintre fragilitatea și rezistența a două dintre eroinele sale: o profesionistă de succes, dar încă sensibilă la chemarea fostului iubit, și o soție abandonată de soț într-o căsnicie lipsită de comunicare, fără a abandona însă lupta, cu orice mijloace. Alături de ea, Andreea Mateiu, trece cu nonșalanță de la rolul unei mame și neveste de provincie, luptând, la rându-i, pentru familie, – la rolul unei prostituate surprinse în situația de a satisface nevoile psihotice ale clientului său. Acesta – Toma Dănilă (într-o altă distribuție: Rolando Matsangos) – își construiește aproape imaterial personajul, prin tehnică vocală și fin dozaj al tensiunii de joc. Tot lui îi aparține unul din cele mai „gustate” personaje ale spectacolului (de publicul adesea „corporatist” de la Godot): misoginul săpând cu bună știință cariera noii sale colege, la adăpostul procedurilor de firmă. I se alătură ca partener de discuție Andrei Mateiu, regăsit și în rolurile celor doi soți chinuiți – fie de o soție cu pretenții comunicative, fie de amintirea fostei iubite. Toți patru se reunesc în scenele-copertă, de bar, în cupluri care se fac și se desfac cu repeziciune precum shot-urile date pe gât, legături efemere precum spuma de la bere. „Comedia relațiilor”. (Maria Zărnescu, yorick.ro)

Durata: 95 minute
Preț bilet: 30lei