Revenim în cel mai scurt timp!

Doamnelor, domnilor,
Stimați spectatori,
Dragi colegi,

Vine un moment în viața fiecăruia dintre noi, când schimbarea devine absolut necesară. Vă scriem într-un moment delicat. În urmă cu puțin timp am fost informați că starea de degradare a fațadelor clădării de pe Blănari nr. 14 avansează. Siguranța dumneavoastră și a tuturor celor care ne trec pragul zilnic este prioritatea noastră numărul 1, așa că am decis ca începând de astăzi, 19 octombrie, să încheiem orice activitateîn acest spațiu.

Ne cerem scuze. Față de fiecare artist programat să joace în următoarea perioadă la Godot. Față de fiecare iubitor de teatru care a ales să-și petreacă serile alături de noi. Față de toți colaboratorii. Vă asigurăm că în următoarea săptămână, eforturile întregii echipe se vor concentra către:

– restituirea banilor reprezentând contravaloare biletelor achitate în avans (online sau offline)
– relocarea temporară a spectacolelor din portofoliul nostru
– amenajarea unui nou spațiu care să găzduiască activitatea Godot Cafe-Teatru

Vă asigurăm că în ultimii ani am înaintat numeroase demersuri în vederea reabilitării acestei clădiri de care ne leagă atâtea amintiri frumoase. Sperăm ca toată stăruința noastră să folosească organelor abilitate în procesul de reconsolidare a fațadelor deteriorate de timp.

Acesta nu este un mesaj de rămas bun. E o scrisoare de mulțumire. Și promisiunea că ne vom întoarce în cel mai scurt timp, într-o nouă locație. Godot Cafe-Teatru merge mai departe și sperăm că veți fi alături de noi în continuare. Vă vom ține la curent cu evoluția procesului de relocare.

Cu drag și foarte multă recunoștință,
Întreaga echipă

Anulat // Gunoierul

„Gunoierul“ de Mimi Brănescu este o piesă de teatru care se înscrie în genul comediei şi care, sub voalul umorului, încearcă să atragă atenţia asupra unor întrebări la care noi, cei de azi, nu prea mai vrem, nu prea mai avem chef să răspundem sau pe care le ignorăm pur şi simplu.
În piesa lui Mimi Brănescu, gunoierul este detectivul care, tot căutând prin gunoaie, găseşte răspunsuri, descoperă taine ţinute cu grijă, află multe din cele ce sunt ţinute „la secret“ de locuitorii unui cartier şi, astfel, îi surprinde pe mulţi.

Un simplu gunoier își poate întoarce viața cu susul în jos. Câte lucruri interesante poți afla despre o persoană pur și simplu cotrobăind prin gunoiul său menajer ?

Și dacă după o zi istovitoare de muncă, mergând să arunci gunoiul întâlnești un individ care îți prezintă tot soiul de povești despre familia ta, povești care se transformă treptat în realitate, realitate care se transformă în paranoia, finalul nu poate fi decât unul incitant.

Gunoierul, un Sherlock Holmes al zilelor noastre, creează un scenariu demn de premiile Oscar. Scenariu în care cel ce e prins, devine personajul principal. În unele momente, chiar și publicul spectator devine personaj principal.
Detectivismul acestui personaj  este molipsitor. Situațiile comice ce se succed pe tot parcursul spectacolului și creează imaginea panoramică a acestui subiect.

Anulat // Jazz 2 Hard – Luiza Zan și Sorin Zlat LIVE

Vineri seara vă invităm la o plimbare prin lumea hard-bop-ului, cu doi dintre exponenții principali ai jazz-ului autohton, Luiza Zan și Sorin Zlat.

Hard bop-ul a venit ca o reacție la perioada cool a jazz-ului, aducând influențe din zona R&B, gospel și blues și redând jazz-ul tărâmului de baștină, afro-american. 

Cele mai importante nume ale acestei perioade muzicale sunt Miles Davis, Horace Silver, John Coltrane, iar muzica lor va fi umbrela sub care concertul de jazz cu Luiza Zan la voce și Sorin Zlat la pian se va plimba. 

Veți putea asculta teme instrumentale, adaptate pentru voce și pian, melodii ușor de recunoscut pentru iubitorii de jazz mainstream. 

Iar pentru cei mai puțin familiarizați cu genul, e destul să vă promitem o seară cu mult sclipici.

Spectacol: Jazz 2 Hard – Luiza Zan și Sorin Zlat LIVE

Vineri seara vă invităm la o plimbare prin lumea hard-bop-ului, cu doi dintre exponenții principali ai jazz-ului autohton, Luiza Zan și Sorin Zlat.

Hard bop-ul a venit ca o reacție la perioada cool a jazz-ului, aducând influențe din zona R&B, gospel și blues și redând jazz-ul tărâmului de baștină, afro-american. 

Cele mai importante nume ale acestei perioade muzicale sunt Miles Davis, Horace Silver, John Coltrane, iar muzica lor va fi umbrela sub care concertul de jazz cu Luiza Zan la voce și Sorin Zlat la pian se va plimba. 

Veți putea asculta teme instrumentale, adaptate pentru voce și pian, melodii ușor de recunoscut pentru iubitorii de jazz mainstream. 

Iar pentru cei mai puțin familiarizați cu genul, e destul să vă promitem o seară cu mult sclipici.

Anulat // Carpathian Garden

80 de minute de format TV sunt transpuse scenic într-o comedie tăioasă realizată de cei doi actori: Tudor Aaron Istodor (care a jucat și în “Domnișoara Christina”, “Cupluri”, “Iluzii”, “Fat Pig”) şi Radu Iacoban (care a jucat și în “O piesă deșănțată”, “Fragil”, “Asta-i tinerețea noastră”). Aceştia prezintă un “act comic social” susţinut de personaje contemporane delicioase. Prezentatori de ştiri, parcagii, preoţi, staruri de filme XXX, moguli de presă, politicieni, se succed în faţa spectatorului, provocându-i umorul şi inteligenţa.

Anulat // Shot sau Comedia relațiilor

“Când stai într-un bar, de multe ori ai senzația că la mesele vecine se poartă conversații incitante sau măcar mai interesante decât cea la care participi tu… ”Shot” cuprinde 6 piese scurte concepute special pentru a fi jucate într-un bar. Schițele vorbesc despre femei, despre bărbați și despre relațiile dintre ei…

Cu patru actori bine racordați la fiecare personaj, spectacolul se încheagă frumos, schimbă perspectivele, răstoarnă situațiile și așteptările… Trecerile dintr-o piesă în alta sunt rapide, actorii schimbă un personaj odată cu pantofii sau cămașa…” (Oana Stoica – “Dilema Veche”)

”4 actori își împart 17 roluri timp de o oră și jumătate. Succesiunile sunt rapide de la un personaj la altul, uneori chiar la vedere. Andreea Bibiri (într-o altă distribuție: Florina Gleznea) pățește cu atenție pe muchia subțire dintre fragilitatea și rezistența a două dintre eroinele sale: o profesionistă de succes, dar încă sensibilă la chemarea fostului iubit, și o soție abandonată de soț într-o căsnicie lipsită de comunicare, fără a abandona însă lupta, cu orice mijloace. Alături de ea, Andreea Mateiu, trece cu nonșalanță de la rolul unei mame și neveste de provincie, luptând, la rându-i, pentru familie, – la rolul unei prostituate surprinse în situația de a satisface nevoile psihotice ale clientului său. Acesta – Toma Dănilă (într-o altă distribuție: Rolando Matsangos) – își construiește aproape imaterial personajul, prin tehnică vocală și fin dozaj al tensiunii de joc. Tot lui îi aparține unul din cele mai „gustate” personaje ale spectacolului (de publicul adesea „corporatist” de la Godot): misoginul săpând cu bună știință cariera noii sale colege, la adăpostul procedurilor de firmă. I se alătură ca partener de discuție Andrei Mateiu, regăsit și în rolurile celor doi soți chinuiți – fie de o soție cu pretenții comunicative, fie de amintirea fostei iubite. Toți patru se reunesc în scenele-copertă, de bar, în cupluri care se fac și se desfac cu repeziciune precum shot-urile date pe gât, legături efemere precum spuma de la bere. „Comedia relațiilor”. (Maria Zărnescu, yorick.ro)

Anulat // Noi 4

Un spectacol scris în glumă, jucat în glumă, dar care a ajuns o întâmplare foarte serioasă.  O întâmplare unde se abordează tot felul de teme superficiale (cotropirea actorului de către personaj, trădarea în iubire, etc.) și o sumedenie de teme fundamentale (tăierea colțului de la unghia de la degetul mare, proporția vodka-suc în Bloody Mary). Între aceste două limanuri, cuprinsul este surprinzător de eclectic deopotrivă tragi-comic.

Anulat // Norway. Today

Doi tineri se cunosc în mediul virtual și descoperă că amândoi sunt bântuiți de dorința de a-și pune capăt zilelor. Julie și August hotărăsc să zboare împreună de la 600 m, de pe o stâncă din Norvegia, în fiord. Odată ajunși în locul stabilit, cei doi încep să se descopere, fiecare pe el însuși, dar și unul pe celălalt. O poveste despre sensurile vieții.

Anulat // O zic din viața mea

O ZIC DIN VIAȚA MEA , spectacolul de comedie original creat de Toni Grecu și actorii Serviciului Român de Comedie, este bazat pe situații, personaje și intâmplări inspirate din realitate, de care oamenii râd fără rezerve, fără limite și fără pauză.

E o invitație directa la râs și relaxare. Ei fac show total: umor de text, de improvizație, stand-up, parodie, își scriu textele, le regizează și le joacă într-un spectacol de comedie dezinhibat, actual, spumos și inedit.