S P E C T A C O L E

Godot
Cafe-Teatru

 

Teatru

"Paravan. 2 telefoane." de Matei Lucaci-Grunberg
Duminica 07.05.2017

Regia: Matei Lucaci-Grunberg
Distribuţia: Irina Antonie, Iulia Ciochină, Tavi Costin, Andrei Cătălin, Mădălina Craiu, Ştefan Huluba
Scenografia: Raluca Alexandrescu
Afiş: Gabriela Mateescu

 

Durata: 1h 10
Preţ bilet: 30 lei

* Gala Tânărului Actor-Hop 2014 - Premiul "Cornel Todea" pentru cea mai bună trupă de actori
* Gala Tânărului Actor-Hop 2014 - Premiul pentru cel mai bun spectacol

* Gala Tânărului Actor-Hop 2014 - Premiul pentru prestanţă şi rostire scenică- Tavi Costin

 

"Paravan – două telefoane de Matei Lucaci-Grunberg, o montare foarte haioasă despre echipa de producţie a unui… spectacol constînd în transferul în dialog telefonic al unor scene din Ionesco, Shakespeare şi Caragiale"

- Iulia Popovici, Observatorul Cultural

 

"În sfârșit, acest spectacol a dat consistența cerută pentru Secțiunea grup și a servit evidențierea tinerilor actori distribuiți. Scenaristul și regizorul, în nota exercițiilor de studiu din universitate, a propus o amuzantă tratare a unor scene cu personaje cheie din Caragiale, Shakespeare, Cehov și Eugene Ionesco, ansamblate ca la o repetiție generală, condusă de un regizor. ȘTEFAN HULUBA era admirabil în rolul regizorului, personaj compus cu umor, fără exagerări de expresie . Alături de el, evoluau IRINA ANTONIE, ANDREI CĂTĂLIN, IULIA CIOCHINĂ, OCTAVIAN COSTIN, MĂDĂLINA CRAIU în celebre personaje precum, Julieta, Romeo sau Veta, Chiriac, etc. Toți erau remarcabili prin modul în care încercau la o “repetiție” să fie originali în tratarea personajelor. Spectacolul obliga a reține numele acestor tineri actori cu posibilități de afirmare în diverse partituri în viitor."

- Ileana Lucaciu (http://ileanalucaciu.blogspot.ro/)

 

Un spectacol despre facerea unui spectacol. ”Paravan. Două telefoane” este o comedie dinamică în două acte  care prezintă ultima repetiție a unei piese de teatru și premiera ei.  Acţiunea se desfăşoară în jurul celor 4 actori, regizorul şi o asistentă de platou. Plin de parafraze la lumea teatrului si la texte clasice din Caragiale, Ionesco, Cehov sau Shakespeare,  spectacolul oferă  publicului  prilejul  de a urmări cum se dezvoltă și se construiesc semnificațiile multiple ale unui text dramaturgic,  cum se negociază sensuri și trăiri între actori şi cum uneori problemele personale se confundă cu problemele personajului.

 
Tur virtual Godot Cafe Teatru
Parteneri Godot Cafe Teatru