S P E C T A C O L E

Godot
Cafe-Teatru

 

Teatru

"Norway. Today"
Marti 21.11.2017
Cu: Ana Crețu și Voicu Aaniței
Regia: Claudia Machedon
Scenografie: Andreea Moisescu
Mișcare scenică: Mariana Gavriciuc
Video: Radu Barbu
Light design: Dan Olteanu
Foto: Mara Bujor
Traducere: Victor Scoradeț, Claudia Machedon
O producție U.N.A.T.C.

Doi tineri se cunosc în mediul virtual și descoperă că amândoi sunt bântuiți de dorința de a-și pune capăt zilelor. Julie și August hotărăsc să zboare împreună de la 600 m, de pe o stâncă din Norvegia, în fiord. Odată ajunși în locul stabilit, cei doi încep să se descopere, fiecare pe el însuși, dar și unul pe celălalt. O poveste ce îmbină stări emoționale extreme; în care predomină umorul și sensibilitatea. O poveste despre sensurile vieții.


„Ceea ce m-a determinat să aleg piesa a fost, în primul rând, faptul că vorbește despre generația din care fac și eu parte. Am căutat un text prin care să expun problemele actuale ale tinerilor de azi. Devenim reci, un fel de mini-roboți care răspund stimulilor prin automatisme. Instabilitatea crește și refugiul îl găsim într-o lume în care totul pare roz, lumea internetului. O lume în care viața e minunată, nu ca cea pe care am trăit-o până atunci, o lume în care poÅ£i fi cine îți dorești, creându-ți propriul avatar. O lume aparent fericită, dar care ascunde, de fapt, izolarea omului contemporan.” (Claudia Machedon)


„Performanța acestui spectacol stă în felul simplu de a spune o poveste frumoasă. [...] Ana Crețu și Voicu Aaniței sunt doi actori cu multă disponibilitate scenică. Au o paletă largă de interpretare, versatilitate și carismă. Sunt acei actori pe care îi ții minte, îi remarci dintr-un grup și îi cauți cu privirea chiar și atunci când nu sunt în focusul unei scene. și își asumă atât de bine acest text, încât pare că a fost scris pentru ei. Emoția lor este emoția personajelor, construiesc o relație bine structurată, au răbdare să se asculte unul pe celălalt, să se descopere, să înțeleagă ce își transmit unul celuilalt. Funcționează în virtutea unui gând scenic comun, înoată în același râu subteran al intențiilor, știu ce nu spune celălalt și realizează un crescendo bazându-se în mod real unul pe celălalt. Ca într-o cățărare pe munte, pas cu pas, firescul civil devine firesc artistic plin de emoție, bogat în nuanțe și cu adevărat interesant de urmărit din sală.” Alina Epîngeac, Yorick.ro


Durata: 1h 30
Preț bilet: 25 lei
  Cumpara bilete online
Tur virtual Godot Cafe Teatru
Parteneri Godot Cafe Teatru